onsdag 25 juli 2012

Hur lång tid?

Vi får ofta frågan om hur lång tid det kommer att ta efter det att dokumenten anlänt till Sydafrika. Det är även en del som tror att adoptionscentrum kan ringa oss när som helst nu, och ge oss besked om barn. Med anledning av detta tänkte vi bena ut begreppen lite och ni får gärna ställa de frågor ni har till oss om det är så att ni undrar något eller om vi har varit otydliga i vår berättelse.

Under det gågna åter har det varit stillastående med nya ansökningar till landet. Detta med anledning av att den genomsnittliga väntetiden till barnbeked ökade och SA (vi förkortar ofta Sydafrika i våra inlägg) arbetade med implementering av ny lag. Denna lag gjorde att man ska söka rötter och adoptivföräldrar till barnen mer noggrannt  nationellt, innan man söker föräldrar internationellt. Barnen hinner då bli något äldre då de adopteras.

Det finns ingen kö då handlingarna finns på plats i SA, utan en matchningsprocess avgör vilket barn som behöver vilka föräldrar (mer om detta i senare inlägg). Vi vet att det finns par som väntat dryga 2 år och 2 mån på barnbesked sedan deras papper nått SA.

AC och Abba Adoptions menar att denna tid ska vara så gott som förbi och lämnar väntetiden till ca 6-18 mån. Att det endast tar 6 mån är ytterst ovanligt och vi ställer in oss på 18 mån, med förhoppningen om att det är maxtiden. Det tror vi nog att ni håller med om eller hur?

Ps! Idag såg vi minsann Emma o Henrik "Zäta" Zetterberg i hamnen i Ängelholm. De såg så lediga och alldagliga ut så. Det gillas skarpt att kändisar kan visa sig på allmän plats bland Svenssons.

1 kommentar:

Gertie sa...

Hej!
Har läst nu på morgonen er blogg, hade inte en susning om att det tog så låååång tid!! Så mycket ni får gå igenom!

Lycka till!!!