tisdag 3 mars 2015

Uppdatering

Det är nu sju månader sedan vi skrev här på bloggen, så jag tänkte att en uppdatering om valda delar vore på sin plats.
Leo är 101cm lång och väger 16,7kg. Han har ökat 21 cm och 5,7kg sedan "fådelsedagen" för snart 2 år sedan.
Vår sons intressen är djur, djur och djur. Däremellan ägnar han sig gärna åt musik, sagolyssnande och vattenlek. Fantasin och minnet är enormt på denna grabb. Han kan räkna till 15 och ibland upp till 20. Meningarna är långa och beskrivande även om s och f ljuden ännu blir nasala. Glädjande nog, är det dock så att han kan forma ljuden i början av ord i så kallade lärande övningar. 
Tre barn är favoriter på förskolan och olyckligtvis flyttade den ena nyligen, något Leo är mycket besviken över och ofta kommenterar. 
Gossen somnar lätt och sover i sin egen säng, som ännu är placerad i vårt sovrum. Tidiga mornar är en rutin i familjen även helgdagar. Leo vaknar vid 6-7, oavsett när han lägger sig på kvällen. Middagsvilan är ett minne blott, förutom vid undantag, då vi ska bort kvällstid på helgen. 
Måltiderna går bra och Leo äter det mesta nu. Starkt kryddad mat är det bästa. Grönsaker är inte favoriten förutom ärtor, majs och en och annan broccoli. Morötter (kokta) funkar ibland, jippie! 
Vår son blir lätt arg, men är inte långsint och oftast är han en sprudlande glad spjuver som charmar sin omgivning. Då vi var på restaurang i lördags, beställde Leo sin egen mat och skaffade sig bekantskaper bland gästerna vid borden intill.

1 kommentar:

Tessa sa...

Hej!
Så roligt att ni har uppdaterat bloggen! :) /Tessa