söndag 5 augusti 2012

Ansökan klar =)

Sådärja, då var hela adoptionsansökan klar att sändas till AC för en sista slutgranskning. Det känns lite konstigt måste vi säga, eftersom det tagit hela sommaren att fixa allt så är man ju lite rädd att man missat något eller att det ska kompletteras eller ändras i något dokument. Hoppas att vi har turen att det är ok! I så fall sänder AC allt till Notarius Publicus för bestyrkan, vilket vi hört inte ska behöva ta så många dagar. Sedan sänds vår ansökan då ÄNTLIGEN iväg till Sydafrika och den riktiga egentliga väntan infinner sig.
Som vi nämnt i tidigare inlägg uppskattar man väntetiden till 6-18 mån och vi är inställda på den övre gränsen med tanke på att det ännu finns 4 par som väntat med papperna i landet i över 2 år. Tidsåtgången är alltså inget man kan veta eller påverka :( Det har varit en del strul med domstolen i Pretoria. Även om det varit stopp en tid, så sägs det ha börjat rulla på igen. Vi kan ju bara hoppas att det fortsätter fungera bra och att det inte tar längre tid än 18 mån i alla fall, eller hur??

Idag är det Daniels sista semesterdag, så vi har beslutat oss för att köra ut på en utflykt. Vi tänkte ta reda på vart vi ska infinna oss på bröllop mellan Helen och Christian senare i sommar, samt kanske köra till Café Killeröd och äta en räkmacka. Vi får se vart vi hamnar helt enkelt.

Ha en skön söndag!

4 kommentarer:

Sara o Per sa...

Åh vad kul! Vi önskar er Lycka till och håller tummarna! Kram Sara & Per

Anonym sa...

Äntligen! Jossan

Lotta sa...

Yeeeeees!! Tänk vilken milstolpe detta är i hela processen<3 vi väntar och längtar tillsammans med er och hoppas att allt rullar på som det ska nu!! Pöss<3

Eva sa...

Woho! Så härligt att allt är klart och hoppas inget behöver kompletteras. Snart är det "bara" att vänta! Måste vara svårt att hålla huvudet kallt och inte hoppas alltför mycket på att det går fort. Men det hoppas jag såklart att det gör :)

Många kramar!