onsdag 9 oktober 2013

Dop

 

Då var döpt och doppad i funten vår goe lille påg. En av Leos faddrar, min syster, lyfte upp Leo och satte honom på kanten av dopfunten medans prästen Anders tog vatten på hans huvud. -Blött! utbrast Leo och tittade på Emmi efter hjälp och ett skratt kunde höras i bänkraderna.
Jag har försökt lägga upp film på detta men tills vidare har jag gett upp. Jag är ingen hejjare på just det och efter att ha suttit och väntat i evigheters evigheter på uppkoppling och ha gjort ett superfint dopinlägg i måndags lackade jag ur när det sedan visade sig att det inte alls fungerade. Jaja, om jag hittar motivationen alternativt får hjälp med detta så kanske det kommer filmer på både detta och min skönsjungande svägerska som framförde våra två önskelåtar med bravur. Det kunde helt enkelt inte blivit bättre.
För de som undrar över vilka sånger det var kan jag berätta att det ena var en sång som varit med oss under alla våra kämparår och hört oss gråta många tårar. Redan då vi startade adoptionsprocessen sa vi till varandra att OM det någonsin blir ett barn och vi blir en liten familj ska Eva sjunga den (om hon ville förstås) och sången vi talar om är "Somewhere over the rainbow". Den andra låten vi valt är Ted Gärestads "Himlen är oskyldigt blå".
Tack än en gång Eva och Jörgen för att ni antog uppdraget och gjorde sångerna så personliga åt oss.

Jag fixade dikten jag läste med endast darr på sista ordet, pjuuuh.

Dukningen gick naturligtvis i vitt och turkos med sydafrikanska och svenska flaggor.


En hel del presenter fick sonen och här visas de i bild. Tack alla!
Tillika fick Leo fonder insatta på konto för framtiden :)
 


 
Ett extra tack till:
Våra långväga gäster som kört från Stockholm för vår skull, Maria för personliga tårtor, 
Eva och Jörgen för solosång och gitarrkomp, Johanna för fotografering (spännande), Leos tre faddrar (våra syskon), Jesper för bibelläsning och de som hjälpte oss (framförallt våra mammor) med diskning.

 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh sista bilden på han den goe :-)
Anneli

Johanna - Mamma till Leija sa...

Tack själva för ett mysigt & fint dop! Leo é så charmig! Bilderna är klara om någon dag! :)
Kram

Anonym sa...

Hej! Vilken fin dag ni vetkar haft! Och undrrbara presenter! Kram Emma o "lilla"Leo...