fredag 23 maj 2014

För ett år sedan...

För ett år sedan idag lämnade vi Sverige för vår livs resa mot Sydafrika och vår underbara son.


Nu ser det ut så här:


Eller så här:


5 kommentarer:

Carolina sa...

Åhhh så himla söt han är, eran Leo :-) Jag tittar in då och då men är för bedrövlig på att kommentera.. Jag och min man har haft våra papper i SA i 7 månader och väntar, väntar och väntar.. Har du några tips på packning? Vad klarade ni er inte utan. Tog ni med saker i onödan?

Tack för en trevlig blogg :-)

KRAM

Jenny o Daniel Crona sa...

Hej Carolina!
Kul att du tittar in här. Jag/vi vill börja med att lyckönska er på er kommande livs största upplevelse.
Vi känner inte att vi tog med oss något i onödan.
Vi är glada att vi hade med oss bärryggsäck framförallt på flygplatserna då det var långt mellan gaterna och dessutom kort om tid. På plats fanns EN barnvagn till 5 lägenheter. Något att tänka på beroende på barnets ålder. Vi hade med ett sk. litet apotek, kläder till sonen, finkläder till domstol och små presenter till våra familjerepresentanter. Presenter till barnhemmet köpte vi på plats. En del säger/tycker att man kan köpa kläder på plats till både barnet och sig själv, men det hade vi varken tid eller lust till på de få dagar vi hade innan överlämnandet. Dessutom var det ganska långt och i Hattfield fanns inte så stort utbud. Vi hade Ipad för mail (telefoner funkar inte alltid) med olika instanser i landet samt skype med Sverige. En liten dagbok är kul att titta tillbaka i.
Lycka till!

Carolina sa...

Tack snälla! Vi har börjat skriva lite listor och fått tips och råd av andra som varit i SA. En del har verkligen med sig ALLT och andra nästan inget hi hi men det är klart, vi är alla olika :-) Vi har köpt en ergo som jag tror kan komma till användning men vi får se hur gammalt just vårt barn är näg vi får det :-)

Nappflaska, mugg, napp och den typen av saker?

Tack åter igen :-)

Jenny o Daniel Crona sa...

Nej sådana grejjer och blöjor, välling köpte vi på plats. Dessutom hade vår son med sig flaskor och lite andra småsaker från barnhemmet. Vi fick "skötselråd" om just hans behov och vad han använde dagen innan överlämnandet. Vi kom att tänka på att vi hade laddat ner svenska barnsånger och tagit med lite böcker och någon sak som han sedan kände igen när vi kom till Sverige.

Anonym sa...

Tack Jenny och Daniel för era tips! Roligt att ni fortfarande uppdaterar bloggen, det är så roligt att följa er, speciellt när vi själva är i väntans tider på BB från SA. Er blogg hjälper en att hålla modet uppe i den långa väntan! /T