lördag 21 juli 2012

AC´s halvårsrapport och vårt medgivande.

Förra året (-11) kom det 30 barn från Sydafrika, 21 pojkar och 9 flickor. Abba Adoptions (organisationen i SA), beräknar att det i år ska komma lika många. Naturligtvis är det inget man kan garantera, men det låter hoppfullt med tanke på att det hittills under året endast kommit 8 barn till Sverige.
Av dessa 8 var det yngsta barnet endast 8 mån, 5 st var 12 eller 13 månder, 1 var 17 månader och 1 var 36 månader (Carola Häggkvists dotter).

Vi har medgivande för ett barn alternativt syskonpar inom samma åldersspann, 0-36 månader. Det är ovanligt att det kommer syskonpar och i synnerhet i så låg ålder så det tror vi inte att det blir, även om det hänt att par fått förfrågan då det ena barnet varit något äldre. I fjol kom 1 syskonpar och 2010 inga.

Det lägsta medgivandet man kan ha från Sydafrika är 18 mån, vilket gör att vi antar att vårt barn kommer att vara lite äldre än detta. Det går ju att sia lika lite om detta som att spå i kaffe, men det är så det känns och det är så vi tänker.

4 kommentarer:

Marie Moen sa...

Så fint att få följa er på denna fantastiska resan. Stor kram Marie Moen

Fia Andersson sa...

Tänk vilken lycka för små goa barn att få hamna hos Jenny Crona! Förstår att Daniel måste vara en pärla också, för att passa ihop med dig!
Jag håller alla tummar och tår för att er väntan ska bli så kort som möjligt.

Unknown sa...

Åhhhh, tack snälla söta Fia! Kram på dig

Sara sa...

Hej på Er! Är kompis till Jossan och har träffat Jenny några gånger. Förstår Er längtan och hoppas att väntan snart är över. Kan absolut ingenting om adoption och tycker det är så spännande att följa Er blogg. Tack för att Ni låter oss ta del av Er resa och stort lycka till! Kram Sara