tisdag 17 juli 2012

Kort info...

Vi förstår att det finns många frågor från er som är "nya" på området. Vi kan väl säga som så att vi ska försöka förklara lite här och hoppas att det inte blir alltför långt ;)
Vi ställde oss i adoptionskö och började betala medlems+ sökandeavgift till Adoptionscentrum 2008-03-11. Sedan dess har vi samlat tid för att förra våren besluta oss för att starta en hemutredning. Då fick vi träffa vår hemutredare Jörgen ca 6 ggn, både tillsammans, enskilt och med ett hembesök. Tre av våra vänner/släktingar fick då vår förfrågan om att skriva referensbrev om oss. Dessa brev var något vi båda grät över då vi fick se dem, och då menar vi GLÄDJETÅRAR! Vilka fina brev, tack än en gång till er!
Jaha, sedan var det adoptionskurs parallellt med detta. Vi gick en kurs i Eslöv under några helger i april/maj 2011. Några av dessa kurskamrater har vi kontakt med idag, vilket känns otroligt kul.
Vi fick vårt godkännande i september 2011 och trodde i vår enfald att det skulle gå ganska fort att få iväg våra handlingar till ett land meeeeen, i denna värld är det väntan och åter väntan som gäller :(
Vi beslöt tillsammans med AC att Etiopien och Sydafrika var två länder som passade oss, dels i vårt eget val och dels vad länderna kräver. Så då ställde vi oss i kö för dessa båda länder och lät dem "tävla" mot varandra för att se vilken kö vi kom fram i först. I det läget var Etiopen det land vi trodde det skulle bli eftersom Sydafrika då stått still en längre tid p.g.a. implementering av ny lag bl.a. Nu var det inte så det blev utan då jag i slutat av maj såg att AC ringt mig på mobiilen och talat in ett meddelande om att vi kunde få börja att sammanställa vår ansökan, blev mållös. Min fina kollega sedan tre år (väl insatt i hela denna process) tittade på mig och frågade vad som hänt?? Är det bra eller dåligt frågade hon? Bra fick jag svagt fram medan tårarna rann på oss båda.
Det där med att sammanställa sin ansökan har vi hållt oss sysselsatta med sedan dess. Det är papper från allehanda instanser som ska samlas in på engelska, läkarundersökning (IGEN), brev till "Dear birhmother" och en livsbok som ska fixas. Livsboken ska presentera oss i ord och bild och den gjorde vi i Önskefoto då AC först godkänt den. Fotoboken kom idag och den blev finare än vad jag någonsin hoppats på =)


2 kommentarer:

Unknown sa...

Förlåt mig, jag klantade till det så att era kommentarer förvann. Överge oss inte för det snälla ni! (Jenny)

Anonym sa...

I must thanκ уou foг thе effοгts you hаνe put in penning this websitе.
I am hoping to sеe the ѕamе high-gгаde contеnt by you in the futuгe aѕ well.
ӏn fact, youг сreative ωrіting abilities has encouгageԁ me to get my own,
peгsоnal ωebѕite now ;
)

Feel free to ѕurf to my web blog rhinoplasty top surgeon