lördag 3 augusti 2013

Gott & blandat

Här kommer lite gott och blandat och tankar som far fram...

En sak är säker. Jag borde kanske satsa på att bli meterolog. Det kan ju inte vara så himla svårt och dessutom har jag hört att de tjänar fina stålar. I går tippade de att denna dag skulle innehålla ihärdigt regn med åskskurar i stort sett hela dagen. I morse hade de minsann ändrat tippraden och dragit till med strålande sol hela dagen i stället, vilket i och för sig visade sig vara sant. En sådan tipp-rad tror jag nog att jag skulle kunna åstadkomma. Om inget annat kan jag ju alltid dra till med... växlande molnighet och tidvis soligt väder och sedan caaatching in med stålarna på mitt konto bara sådär.

Bad, lunch i Höganäs, moster Emmi mys, bad, cykelturer, bad och så lite bad är nog vad vi pysslat med sedan sist känns det som. Leo älskar verkligen vatten :)

I kväll när det var dags för Leo att lägga sig blev han helstollig, vilket var föräldrarnas eget fel eftersom de skrattade åt alla stollerierna. Sedan var det ju såklart kört med någon som helst insomning för gossebarnet.
Hursomhelst, ibland berättar jag en liten saga för Leo om hur en mamma och en pappa som älskade varandra jättemycket, längtade efter ett litet barn bla bla bla flög långt bort till Sydafrika där den finaste pojken på hela jorden väntade på dem bla bla bla
För att Leo skulle varva ner (trodde jag ja) började jag berätta. Jag hann säga " Det var en gång en mamma och en pappa som älskade varandra jättemycket och längtade efter ett litet barn."
Jag kommer helt av banan då jag ser att Leo plirar med ögonen, smilar tillgjort och säger "Okey!" Va? Var kom det ordet ifrån? När lärde han sig det? Det passade ju dessutom perfekt just då han sa det och vi började skratta alla tre. Sedan var det adjöss med den läggningen en lång stund men nu så...

Jag har tagit fram kvalitetslitteraturen med rubrikerna " Mitt liv var en lögn", "Bonden Pär-Olas nya kärlek", "Lycklig igen tack vare otroheten" och njuter av att inte vara en mer offentlig person än jag själv önskar. Visst, en blogg är offentlig men jag har inte en massa papparazis liggandes i thujahäcken eller? jag får nog gå och kolla ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Se upp så inte se och hör ligger och lurar, jag har sådana kontakter ;-)

Anonym sa...

Då läser du Se och Hör, finfin kvälllslitteratur :-)

Anonym sa...

Haha, gullungen! Kul att du är tillbaka! Har längtat efter nya inlägg:) (Förstår att Ni har annat att göra oxå såklart, men tycker det är så kul att läsa Er blogg)