söndag 2 februari 2014

Mello, kyrkan & pottan.

Melodifestivalsperioden är i gång i vårt land. Den varar lite väl länge för att man ska kunna följa alla program och ha koll på alla artister och deras bidrag, tycker jag. Hur som helst så blir det till en mindre folkfest i många svenska hem. Likaså för våran del. Vi bjöds in till Mellomys hos våra vänner Pommer. Vi åt gott, funderade på M's noga inövade trolleritrix, lekte med lera, snackade och drack lite god vuxendricka. Leo somnade i parets säng och sov hårt även under all tänkbar hantering innan han låg här hemma i sin egen säng. Ett kort uppvak vid 5:30 och sedan snusade han minsann till 7:45, tack för det :) mycket ovanligt kan vi säga.

Idag ordnades "dopfest" i kyrkan för alla barn som döpts under 2013. Vid dopet hängdes en glasängel med barnets namn upp i dopträdet och nu var det dags för barnen att få hem dem. Familjen Crona satt längst fram eftersom Leo ville se när prästen "Andos" och kantorn Eva (som även leder minisången vi deltar i) sjöng och spelade. När ängeln skulle delas ut och Leos namn ropades upp travade han på egen hand fram till Eva för att hämta den. Jag fick rycka in mest för den lilla glasfigurens ömtålighet.

Efter gudstjänsten bjöds det fika i församlingsgården, där vi brukar vara på den "öppna verksamheten". Leo for in i lekrummet och var där med några andra barn medans vi surplade i oss det sista i våra kaffekoppar. Leo kom så småningom och hämtade oss och ville att vi skulle leka alla tre, vilket vi gjorde en stund innan vi promenerade hemåt.

Föräldrarna blev så stolta att en av dem blev tårögd och det var hör och häpna inte jag. Leo hade bara sina kalsonger på sig i förmiddags. Två gånger i sträck sa han "kiss" och hann rusa till pottan i tid. Därefter även nr2, vilket han brukar säga till om även då blöjan är fastspänd runt den lilla rumpan. Det var första gången det lyckades med dropparna. Tjoho :)
Busar lite och gömmer mig.

1 kommentar:

Tommy Crona sa...

Om man får springa omkring i bara kallingarna, måste man så klart använda pottan när så behövs :-)