lördag 15 december 2012

Decembertradition

Vi har under de senaste åren haft traditionen att äta julbord med vännerna Pommers. I år tyckte vi först att pengarna borde sparas, men efter lite fundering kom vi fram till att vi sparar och sparar och köper endast julklappar till syskonbarnen och vi behöver göra något för egen del också ibland. Vi drar oss till minnes och tror bestämt att det är sjätte året i rad detta året. Denna vuxentradition är alltid lite extra lyxig och något vi ser fram emot varje gång vi börjar diskutera ställe. Vi har under åren besökt Rusthållargården i Arild vid 3? tillfällen, Hovs Hallar, Örenäs slott och nu i år Erikslund. I år bokade vi in oss på hotellet för övernattning och kopplade av i bubbelpoolen innan vi tog oss en "stänkare" på rummet och begav oss ner till det uppdukade julbordet. Ca sju andra sällskap befann sig i salen där musikunderhållning med tillhörande snapsvisor spelades upp, mycket trevligt. Av mängden mat att dömma var det inte lika stort utbud som på tidigare nämnda ställen, men det räckte gott och väl kan vi meddela. Sillen är favorit och den fanns det många goda sorter av. Daniel hittade sina honungsglacerade revben och mumsade i sig sju stycken i ett nafs!
Då männen skulle betala hann de sörpla i sig vars sin Gin o Tonic och en Jack Daniels innan kortet var draget ;)

Idag regnar snön bort och vi är glada att vi inte körde hem i natt då det ska ha varit glashalt på vägarna. Vi ligger på soffan och läser medan dimman tätnar runt knuten.

I morgon bör det av av till Jennys syster Emmi o sambo Carl på brunch i deras nya bostad, något vi ser mycket fram emot. PS! säg inget men det står en liten inflyttningsgåva i en påse här hemma. Hoppas de blir glada för den.

Ha en fortsatt trevlig helg alla!

Inga kommentarer: