tisdag 17 september 2013

Mässa & gudstjänst.

Grabbarna i huset roade sig på grävmaskinsmässa i lördags. Familjeföretaget Daniel är anställd av (4 pers) med barn klättrade på maskiner, satt i skopor, fikade och hade trevligt. Leo slocknade som en stock redan innan Daniel hann lämna parkeringen och sov även då han bar in sonen i sängen.
Efter en välbehövlig 2 timmarsvila kom vännen Henke och skulle ut på krogen med Daniel. Leo och jag var bjudna till övriga familjen P. Så mysigt att se dessa tre pojkar mysa, leka och ta hand om varandra (7, 5 och 2 år gamla). Jag ler ännu av synen då de satt tätt ihop i soffan och utstrålade en samhörighet som är svår att beskriva, underbart.

Söndagen bjöd på musikgudstjänst i kyrkan i byn. Vi vandrade dit för att Leo skulle få "öva" inför sitt kommande dop. Genast då kyrkklockorna började ringa blev han stilla och gungade med huvudet i takt. När sången började tittade han på mig med rynkade ögonbryn och sa - Naaaj mamma. de e  må mycke!! åt den höga orgelmusiken.
Gudstjänsten varade i 1,5 timme och vi var beredda att lämna efter en stund men Leo applåderade och fann sig tillrätta så vi stannade kvar. Han kallade -Annos KOM! några gånger efter att jag viskat att prästen hette Anders ,hihi (lyckligtvis satt vi långt bak).

Vi bjöd "Bammo" (farmor) och Kjell på eftermiddagsfika och Leo som inte sovit en blund trots kämpande klarade eftermiddagen och kvällen hyfsat bra.
Då de skulle gå hem undrade Bammo om vi ville ha kalops till middag dagen efter då hon skulle göra en stor laddning. Äääähh självklart!! Vem vill inte ha kalops liksom? Dessutom utan att slippa laga den själv.

Idag kom "Mommo" och lekte och i morgon kommer "Moppa" och tar vid ;)
På torsdag är det sedan dags för minisång nr 2.

Mamman i huset har inhandlat en dopstass åt sig också, mycket nöjd måste jag säga:

 
 Inga kommentarer: