torsdag 13 juni 2013

Pretoria zoo

Dagen började med att vår chaufför glömde oss och efter 2 mail var vi då äntligen på väg. Pretoria zoo var verkligen ett fint och grönskande zoo. Icke att förglömna att en djurpark inte på något sätt är en naturlig miljö för vilda djur. Vi kände stor skillnad mot dagen då vi var på safari i en "park" stor som en stad och då är det ändå småpotatis mot Pilansberg eller Kruger. Jaja vi njöt av dagen tillsammans i det perfekta utflyktsvädret 21 grader och solsken med svala vindar. Eftersom det inte är säsong nu var det en skolklass, vi och MAX 10 andra par på djurparken. Alla kiosker och souvenirbutiker var igenbommade men i restaurangen gick det som tur var att gå sig ett enklare skrovmål. Det kändes lyxigt och som om vi var insläppta på zoot efter stängningsdags. Vi behövde inte trängas med någon och var ensamma vid djurhängnen. Vi mötte ett danskt och finskt par som adopterar genom Abba och vi delade hemtransport med dessa.
Efter långpromenad och iaktagning av lejon, tigrar, gorillor, flodhästar, noshörningar, zebror, kängerur, anakondor och geparder var vi trötta och rusade ner till affären 1km bort och inhandlade lite proviant att förtära under kvällen.

Resterande tid av vår vistelse här nere blir lugn och mer "hemmavid". Vi tar en lunch i parken, promenerar till utsikten vid the union building, badar på balkongen och längtar hem...
Slut för idag, tack för idag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Aha, en Anakonda! Visste att ni skulle se orm i Sydafrika!! Puss mitt på nosen! Ses på måndag! Jossan

Eva sa...

Nu är det på tiden att ni kommer hem tycker vi!

Kramar