måndag 16 december 2013

Juniorsäng

Leo har fått en som vi kallar den "säng för stora pojkar". Vi hade egentligen tänkt vänta någon månad till men så dök erbjudandet om denna sparsamt använda vita juniorsäng från Ikea upp. Min fd. kollega sålde den billigt med i stort sett ny madrass och sidobräda till. Vi klapptill direkt. Leo börjar få det lite trångt att röra sig i spjälsängen och jag vet att många börjar med större säng långt tidigare men eftersom Leo somnar så tryggt i den på egen hand har vi avvaktat med bytet. Hans säng står i vårt sovrum.

Leo var så stolt och glad över sin nya stora säng. Han hjälpte till att ställa i ordning och bädda den. Då det blev kväll var han jättetrött och gick självmant till sängen med sin välling  och somnade gott i säng.

Inför dagens middagsvila var det betydligt svårare att få gossen att stanna kvar i sängen. Efter att ha tassat upp minst sju gånger, varit på toaletten, bett mamma att sjunga m.m. i över en timme frågade jag om han ville ha lite välling. Jodå, sen somnade han gott. Vi går väl se hur detta ska gå ;)


Vi vet att de röda väggarna borde få ändra färg. Det har de skullat i flera år men då sparade vi alla pengar vi kunde och la projekt som detta åt sidan men snart så... kanske det sker.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fast väggarna matchar ju Leos påslakan :-)
Anneli

Anonym sa...

Den blev ju perfekt😃/ Ulrik

Jenny o Daniel Crona sa...

Ja visst blev den Ulrik! Leo var så stolt när han bar in den och fick vara med om att bädda där han skulle sova. Han var lite orolig över om man fick "bemming" i den stora sängen också ;)