onsdag 11 december 2013

Önskan, traktor & kontroll.

Idag premiärlekte Leo ensam där ute. Ytterdörren stod på glänt och grindarna var stängda så att ni inte tror att jag stängde ute det lilla gossebarnet utan uppsyn. Leo fixade med sina grejer precis utanför dörren i minst en timme. "Leo inte mat!". Viljan är det då inte något fel på. Slutligen kom han in av egen fri vilja. "Leo hungi magen".

Som ni ser önskar Leo sig en rejäl sandlåda så att han slipper hämta kattsand och kratta i på asfalten ;) Pappan i huset har lovat fixa detta till våren då en del andra större trädgårdsförändringar finns i planeringen.

Leo har varit på 2, 5 års-kontroll på BVC. Det gick galant. Han mätte 87cm över havet och vägde 13, 3 med full klädsel. Leo byggde, sparkade boll och hoppade (efter lite trixande och lurande), ritade och berättade om både pappa, ögonbryn, axlar, ko och sina bröstvårtor haha. Vår gosse har lite problem med somliga ljud (s, f och v), dom blir nasala. Nu ska vi få remiss till öron/näsa/hals för att kolla en ev. tunn skiljevägg i näsan som kan vara orsaken tydligen. Om så inte är fallet remitteras vi till logopeden. Vi övar och övar men visst. All hjälp är ju välkomnen. På 4-års kontrollen förväntas barnet tala rent så vi har ju lite tid att öva som tur är.
Efter kontrollen körde vi till Daniel som jobbade i verkstaden. Då fick Leo äntligen sitta i en traktor, även om han var ganska spak. "Leo e ädd!". Det är mycket "ädd" och "leschen" nu...
Inga kommentarer: