söndag 30 mars 2014

Lalandiaweekend

Nyss hemkomna ifrån en långweekend i Lalandia, Danmark blickar vi tillbaka på resan med ett leende på läpparna. Långhelgen spenderades med systrarna J*2 och deras familjer. De delade stuga och vi bodde i en mindre i närheten. Resmålet är fantastiskt underhållande för alla åldrar, fördelen är dock om man har ett stort badintresse. Visst klarar man en helg där utan att bada, men det är ju ändå bad som är huvudsysslan på området. Leo åkte rutschkanor och tjöt av glädje i fontänerna som finns i en av bassängerna. Jag gick en tur för att hämta plånboken och hörde sonen lång väg, haha. Pappans kommentar var -Du det är nog en glad och lycklig pojke vi har i detta nu va? skratt. Tyvärr hade vi inte kamera inne i vattenlandet :(

Då pappa Daniel med Leo i famnen kastat sig ut i den gula rutschkanan och sköljts ut som värsta kloakvattnet, konstaterade vår pojke att -Nej tack pappa inte gula kanan mer. Leo inte om tunnel. Åka höööd (röd) kana igen.

På väg hem till stugan vann jag ett mjukisdjur i form av en Nemofisk ur en automat. Då kniparmen grep tag om fisken och höjde upp den i luften, stirrade Leo på den ända tills den ramlade ner i luckan. Han puttade upp luckan och fick syn på fisken. Glädjen spreds till ögonen och spontant kom orden -Ahhhh heeej Memo! Kom här! Älsklar dig Memo, samtidigt som han kramade den mot sin bruna lilla kind. Mamma Jenny fick gå ett par steg i förväg och torka sina tårar...Ibland svämmar det över.

Att getens ungar kallas killingar och att de vill smaka på Leos och pappas byxor, har vi hört ca. 50 gånger nu :)


Rätt som det var hade Leo trängt ett par bruna frottébyxor på huvudet då han lekte. -Vad gör du Leo? undrade Daniel. -Jaaa Leo lång hår. E Izabell!, svarade han mycket bestämt. Det hör till saken att han är mycket förtjust i denna rara flicka och visst har hon långt fint brunt hår.

Kokt skinka behöver ni inte fundera på att bjuda vårt barn på, haha. Han fick smörgåsen, skulle bita och vände tvärt. -Usch nej, luktar bajs! Piiii örk! är åsikten om detta pålägg nämligen.

Inga kommentarer: