söndag 12 augusti 2012

möhippa



Då har vi haft möhippa för strålande Helen :) Vädergudarna var på vår sida och visade upp en av sommarens finaste dagar, tack för det! "Tysken" ringde Helen på morgonen och instruerade om vad som skulle packas ner för att klara av dagen. Nu kan jag ju inte tyska men jag undrar verkligen om rosa heter pink på tyska??! Vår vän Helen älskar rosa och då genomsyrades dagens tema av denna färg i allt från kläder till dukning. Jag skulle nästan kunna kalla henne för "pink lady" och hon hade platsat i Grease tjejliga utan problem ;)

Vi samlades på lekplatsen utanför hennes bostad och drack lite bubbel i solskenet. Helen fick göra en tidslinje om hur och när hon lärt känna nio tjejer som var där. På så sätt fick vi ju alla lite bättre koll på varandra också.

Bilarna styrdes sedan till Viken och "Skaparglädje" där det bokats in en betonggjutningskurs åt oss. Själv hade jag tänkt att "jaha, det är sånna där rabarberblad man ser i trädgårdarna ibland" men OJ vad snabbt vi fick komma igång och låta kreativiteten flöda fritt. För egen del blev det ett jättefat haha, ja det skojjades friskt om vem som skulle orka bära det där faten vid hämtningen på tisdag =) Tanken är att det ska bli ett utefat på stativ, vi får väl se om slutresultatet tillåter detta. Sedan gjorde jag även ett ansikte på en armeringspinne att trycka ner i rabatten samt en adventsljusstake. Denna kurs var verkligen kul och något jag varmt kan rekommendera vänner, arbetslag och släktträffar att testa.

Efter en fika i "Skaparglädjes" underbara trädgård styrde vi kosan mot Kallis i HBG där vi badade och solade en stund för att sedan tillbringa resten av kvällen hos en av tjejerna i Ramlösa.

Vi fick en sminkkurs av en tjej på Make Up Store, vilket var minst sagt underhållade. Till en början såg vi mest ut som pandor innan våra utvalda tre ögonskuggor sotats, ögonbryn fyllts i, rouge lagts på ett helt annat sätt än vad flera av oss var vana vid och mycket, mycket mer.

Slutligen hade då de två ansvariga för dagen tillagat en ljuvlig ljummen potatissallad som du kan se i bild, grillat fläskfilé och bakat paj. MUMS!

Som du förstår var detta en supermysig dag med ganska lugna, mysiga aktiviteter där det hann snackas och skrattas en HEL del :)
Tack Annica och Jenny som fixat så fint!

Idag blir det en lugn söndag med promenad och säkert en middagsvila.

Inga kommentarer: