tisdag 21 augusti 2012

Gråter trädet?

Idag fick jag det finaste av leenden, då en av våra elever fixade att skriva Oo i sina bokstavshus =) Igår var det så svårt så svårt, men idag med vägledning först och sedan på egen hand, gick det fint. Åhhhh, vad individen blev stolt och jag likaså. De andra barnen fick klart för sig vad som hänt och berömde de med, underbart!

Då vi var i skogen "karvade" ett barn på ett träd med en pinne. Jag förklarade att trädet inte mår bra av det och att det till sist kan dö. -Va???
 -Ja, trädets bark är nästan som vår hud och det blir ju ett sår då, svarade jag.
-Gråter trädet då? Det kommer inget, säger barnet och tittar upp i trädkronan. Jo, nu kom det... jag kände det!
Sedan fick vi prata om att trädet inte har tårar som vi människor utan att droppen han kände troligen var en regndroppe.
Ja, så kan det vara en dag på jobb när man är i skogen med 37 ettor, där var och en funderar över livet och hur saker och ting förhåller sig.

Här hemma blev det minsann kalvhamburgare till middag. Ja, det hör inte till vanligeheterna, men då jag handlade för några dagar sedan, var kalvfärsen billigare än nötfärsen. Jag slog till på en paket och nu idag hamnade detta på stekjärnet och sedan mellan två hamburgarbröd och goda tillbehör. Smaken var utsökt och inte så torr som nötfärs. Det var dagens vardagslyx i detta hus! Kanske jag kan lyckas få Daniel att massera mina ömma axlar också, hmmmm han tycker att det är jättetrist men om jag lägger huvudet på sned, ler lite och påminner om middagen han just smaskat i sig så kanske? hoppas!

I kväll ska jag kolla in Dallas. Igår blev det inget av med det för vi följer serien Lillehammer.

Ha en go kväll! Ta en kopp java, se ett utvalt program, läs ut en god bok och njut... eller klipp gräset ;)2 kommentarer:

Mona alenius sa...

lillyhammer! underbart, jag älskar kulturkrockar Ni som inte sett den se den.

Anonym sa...

Tar en bok idag eftersom jag klippte gräset igår(-;! Jossan