torsdag 9 augusti 2012

Tack!, återträff & väldoft.

Då vi sålde Clion för ca. en vecka sedan, kom vi överens med köparen om att vi skulle stå för ett kamremsbyte. Daniel pratade med vår vän Henke, som var villig att ställa upp och hjälpa oss med detta. Reparationsbytet skedde igår kväll och enligt Henke, vill han bara att vi betalar honom för delarna. Arbetskostnaden skänker han oss, eftersom pengarna vi fick för bilen går till adoptionen. Tack snälla Henke! Så himla rart av dig =)

Jag (Jenny) har sedan adoptionskursen i april/maj i fjol, haft lite kontakt med en av deltagarna via facebook. Ibland kan minsann detta forum vara guld värt. Utan facebook skulle troligen aldrig dagens återträff blivit av. Tjejen tog tåget från Malmö/Lund och vi sågs i Helsingborg. Nu är det ju som det är med tåg och dess tider så lite försenat blev det, vilket inte gjorde mig ett dugg, för då hann jag in på Yankee Candle och välja 6 st vaxkakor för 100 kr. Mmmm en av dem är tända i detta nu, Strawberry buttercream :)
Det ska dofta gott i huset i höst.
Jag mötte P på Knutpunkten och det kändes precis som då vi gick kursen. Något "konnektade" på en sekund då jag fick en varm kram och ett glatt leende. Vi gick och åt lunch och därefter tog vi en fika på ett café.

Snacket flöt på och mestadels handlade det ju så klart om adoption. P och hennes man är på väg att sända sina handlingar till Ungern. Vi pratade om utredning, psykologer, översättare, barnbesked, resa, känslor, andras uppfattning om adopterade och MYCKET annat. Jag är jättetacksam för allt stöd och peppning vi får från släkt och vänner, men i detta fallet handlar det om att någon förstår till 100% och vet att man känner glädje, spänning, rädsla, frustration och nervositet inför vad som komma skall.

Vips så var det dags för P att ta tåget hem till orienteringsträningen, jodå så hurtig är hon... igår åkte hon 2 timmar rullskidor. Ingen kommentar, haha . Tiden gick så fort och jag är säker på att vi kommer att ses igen så snart vi får tillfälle. Jag tar en bok och njuter av Strawberry buttercream!

5 kommentarer:

P sa...

Stort tack för idag vännen!! En underbar lunchning och mycket härligt prat!!! Känns skönt att ha dig/er. Nästa gång tar vi med våra makar. Längre fram hoppas vi på att sammaanstråla våra familjer =). Nu ska hurtbullen ut på orientering!!! Kramar!!

Anonym sa...

Så skönt att du hittat en vän som går igenom samma som ni! Som vän kan man stötta men aldrig förstå till 100%
Kul att kunna följa varandra genom denna resa!

Har aldrig provat dem där ljusen... Var köper man dem?

Kram Sara

Eva sa...

Mm We love Yankee Candle! Längtar till nästa tur till dofthimlen men de är himla dryga de där vaxkakorna minsann :)

Förstår att ni behöver prata med någon som förstår helt och hållet det ni går igenom. Vi kan ju bara försöka förstå en del, peppa och längta med er.

Kram!

Ps.Henke är ju en snäller en :)

Ulrika sa...

Finaste Henke!
Nu får du minsann bjuda hem så jag får dofta på dessa omskrivna vaxkakor ;)
Kram

Unknown sa...

P: Tack själv för idag! Håller med dig om det där att sammanstråla som vi sa =)

Sara: Ljusen finns i Susannes presentbutik i Klippan och i "ljushimlen" Yankee Store i HBG, testa!

Eva: Att ni längtar med oss värmer det med :)
Instämmer med er om Henke!
Ulrika: Vi får ta tag i det snart.