onsdag 24 oktober 2012

Ca 30 st blir nu ca 22.

I september meddelade AC att man antog att det skulle komma ungeför lika många barn till Sverige från Sydafrika som föregående år d.v.s. ca 30st.
Tyvärr meddelar nu landsanvarig efter uppdatering från Abba adoptions att prognosen i dagsläget ser ut att bli ca 22 i stället. Det betyder att ungefär 10 barn till i år kommer att få Svenska familjer om prognosen håller. Av dessa som vad vi förstår, redan är matchade i landet finns syskon. Anledningen till fördröjningen är medgivanden från centralmyndigheten i Sydafrika. Vi hoppas att det ska "rulla" på lite snabbare efter årsskiftet, annars kan väntetiderna för alla oss med handlingarna där bli väldigt långa. Ännu finns par kvar som väntat sedan 2010. Vi håller tummarna främst för dem just nu! Snart är det ju fredag och fortfarande är fredagar den veckodag som flest får barnbesked från just detta land. Hur som helst har man nu fått ner antalet ansökningshandlingar på plats från ca 40 till ca 25 och väntan uppskattas åter till 6-18mån.

By the way...Citygross matkasses meny har nu lagats i detta hem två kvällar och ännu är vi väldigt lyriska över hur smidigt och kul det är att få varierad middagsmat med recept hem till dörren.

Sköt om er alla och håll tummarna för att det snart kommer något/ra barnbesked till de som väntat längst (22 och 23 mån?) just nu!