fredag 5 oktober 2012

Vem?, datorer och helg.

Vi ser att någon  i går torsdag, lämnat ett bidrag adresserat "Till Kotte" på bloggen. Snälla du, vi vill gärna veta vem du är och hoppas att du ger dig tillkänna på något sätt.

Idag har Jennys elever (åk1), fått sina personliga datorer som främst ska användas till projektet "Att skriva sig till läsning". Det var stor uppståndelse och mycket spänning i luften då IT-ped. klippte bandet och barnen fick starta sin dator. I nästa vecka börjar vi arbetet med att två och två i sitt skrivarpar använder en dator med två par hörlurar kopplade till sig. Sedan lyssnar de på talsyntesen och skriver tillsammans. Detta ska bli så kul att få forma och följa. På vår skola har vi valt att köra både att skriva på dator och med penna i åk1.

Nu har helgen infunnit sig och regnet smattrar på rutan. I kväll blir det soffmys och i morgon åker Daniel på sightseeing med Sydschakt till södra Skåne och Danmark, medans Jenny får besök av sin mamma som kommer med bussen nu när hon inte längre har bil. På kvällen bjuds det porterstek hos Daniels mamma Eivor och Kjell, smask!

Inga kommentarer: