tisdag 1 januari 2013

Året som gått (2012).

Året 2012 har nu passerat förbi och här gör vi några utvalda tillbakablickar på det gångna året:

I februari fyllde Jenny 40 år (tro det eller ej!) och ställde till med en hejdundrandes fest för 38 personer här hemma. Det blev minst sagt ett rejält drag och en fest att minnas precis så som den var önskad. Tack alla Ni som var med och gjorde kvällen till vad den blev!
Hemmet ommöblerat för fest.
Min fina syster Emmi.
 



Henke, en av sångvärdarna stämmer upp till allsång.

Naturligtvis blev det disco tills långt fram på småtimmarna...
 
...med tillhörande drycker.
 
I april bytte Daniel arbetsplats och började på Kvidinge Schakt. 
Maj var månaden då Adoptionscentrum ringde och frågade om vi ville sammanställa vår ansökan till Sydafrika. Vi hade ända fram tills den dagen trott att det skulle bli Etiopien som skulle komma att bli vårt land eftersom det gått fortare fram i den kön en tid och det var dessa båda landsköer vi stod i. Det blev en sommar av telefonsamtal, översättning av handlingar i England, skapande av livsbok, brev till Birthmother, läkarundersökningar, polisregister m.m. Slutligen så hamnade vår ansökan om adoption i Pretoria, Sydafrika den 19 augusti.
 
År 2012 var året då midsommartraditionen firades hemma hos oss. Vi är ett gäng på 4 par m. familjer som skiftas om att anordna denna högtid.
 
2012 var även året då vi fick äran att delta vid vigseln mellan H &C, Jennys båda föräldrar gick i pension, vännerna fixade loppis till förmån för vår adoption, vi var bjudna på stor logdans, fick uppleva en Halloweenfest, Jenny fick en åk 1, vi toksparade, det föddes två barn bland våra vänner, två familjemedlemmar var tvungna att avliva sina hundar, Jenny blev bjuden på Spa, vi bodde på vandrarhem, släktens yngsta medlem fyllde 1år och den äldsta 95år.
Det var året då 22 Sydafrikanska barn fick en familj i Sverige via Abba Adoptions och Adoptionscentrum, 15 pojkar och 7 flickor som kom till 17 par i Sverige.
År 2013 förväntar Abba Adoptions placera lika många barn i Sverige och med tanke på att det just i detta nu finns 22 ansökningar i landet finns det goda förhoppningar om att "Kotte/a/arna" får komma hem till Cronas i år. Håll tummarna HÅRT är du rar!
 
Årets avslut i bild:
 
I dag vilar vi oss så här mycket: