tisdag 29 januari 2013

Pomelo, 7p, klösbräda och plastfolie.Vi vill börja dagens inlägg med att vänligen men bestämt göra Er uppmärksamma på den "nya" citrusfrukten pomelo. Den är enligt vår utvärdering totalt kass. Den har ytterst lite fruktkött innanför det pansartjocka träiga skalet (som sägskunna kokas). Den har sega hinnor. Den är besk, trots att faktabladet angav motsatsen. Den kostar ca 10 spänn. Visst, visst valet är ditt, men vill du skippa känslan av att kasta färsk frukt rakt ner i komposterbart avfall så lyd vårt råd. Gå raskt förbi hyllan med pompelo och ignorera den fina reklamtexten. Den stämmer inte!

I dag fick jag (Jenny) då äntligen mina första 7 högskolepoäng i aktionsforskning på vetenskaplig grund, man tackar! Eller ja, i ärlighetens namn har jag jobbat ganska hårt för att skrapa ihop dem. Även om 7 poäng inte är så mycket så har jag märkt av att jag redan nu har ett nytt tänk kring vad jag gör i klassrummet och hur jag förmedlar det till eleverna. Så utvärderingen av kursens första poäng är slitigt och tidskrävande men lärorikt nytänk.

Katten i huset har fått en klösbräda med kattmynta att gå lös på i stället för att sätta klorna i soffan som hon fått för sig efter att hennes favoritullmatta kasserats. Ja, ni kan ju själva se hur det gick med det... Gittan tycker att den är så mysig och luktar så gott att man kan ha den som säng, även om den känns något trång, men att använda den till att klösa klorna på vore väl synd. Gitt-Marie Crona, primadonnan Nr 1!

Förresten en tanke och fundering:
Varför fäster plastfolie på all keramik (åtminstone den vi testat), utom Höganäs keramik? Testa du med och kom med någon klok förklaring (om du nu har någon vill säga), annars duger det bra med en mindre klok också ;) Shoot!


4 kommentarer:

Finea sa...

Köp honungspomelo, de är super mycket kött och söt och god!

Anonym sa...

Kanske för att hgn keramik inte är glaserad? De flesta är iaf inte det. Ska bli kul att träffa dig vännen! Kram Helen

Jenny o Daniel Crona sa...

Tack för tipset Finea! Då ger vi EVENTUELLT honungspomelon ett eget försökstest.

Hihi ja så är det nog ja Helen ;) Daniel kom också med den högst logiska och mycket kloka förklarigen, men jag gillar ändå inte att plasten inte fäster på Höganäskeramiken. Kanske jag ska ta ett snack med produktutvecklaren för företaget? Funderar lite till på den. Vi ses på torsdag!

Anna sa...

Gulle-kissen då :) Vi har ätit pomelo när vi var i Thailand och DEN var minsann inte alls så besk som de vi köpt här hemma. Synd det är så himla långt till Thailand ;) Tack för tipset Finea, får testa honungspomelo jag också tror jag för jag blev så himla besviken när jag köpte pomelo här hemma. Det där med Höganäs har jag också märkt, blir lika irriterad varje gång...