lördag 12 januari 2013

Bröllopsdag *5.

I dag firar vi fem år som Herr o Fru Crona. Att man kan känna sig så samspelt med en annan människa är helt otroligt. Jag (Jenny) har aldrig tidigare känt denna känsla och att det kan vara så okomplicerat i en relation. Jag känner mig så lugn och trygg när jag är med Daniel. Vi har under våra 10 år tillsammans varit med om mycket både i med och motvind.
Barnlöshetsträsket har somliga år tärt hårt på oss både som enskilda individer och som par. I bland har vi knappast orkat ta oss iväg för att umgås med andra barnfamiljer, något vi idag är väldigt glada över att vi trots allt gjorde. Annars hade vi troligen inte haft den fina vänskapskrets vi har idag.
Vi förstår att det varit tufft även för dem. Ibland har vi varit det sista par som fått reda på en graviditet t.ex. Folk har inte vetat hur de skulle bemöta oss. De som känner oss riktigt väl, vet att vi hela tiden har glatt oss med andra som utökat sina familjer genom åren. Vi älskar våra familjer och vänner och konstigt vore det väl ändå om inte deras lycka då glädjer även oss.
Det är möjligt och ganska troligt att det varit annorlunda om vi inte besämt oss för att byta spår i våra försök att bilda familj. Nu vet vi att det blir en liten familj även för oss. Det visste vi aldrig tidigare, utan det var hela tiden....snart så, nästa gång, nästa år, nästa stannar...Det där med gener har för oss varit oväsentligt väldigt länge, nästan hela tiden faktiskt. Gener är bara en bisak i hur man blir en familj tycker vi. Kärlek, relationer och samhörighet är det avgörande. Vi längtar som TOKNISSAR efter vår/a brunögda, troligen sedan tid redan födda lilla individ på andra sidan jordklotet. Ännu har vi ingen aning om varandra, ingen aning om att det var just vi som skulle bli en familj. Så konstigt, så knasigt, så spännande och så alldeles, alldeles underbart!

Inlägget idag tog en annan vändning än som var tänkt från början, men så är det ju med en blogg, man skriver det som kommer upp i tanken just då och så fick det bli.

Hur var det nu? Bröllopsdag ja.... den ska vi fira. Hur, får du se i morgon.
Ha en bra dag!

Inga kommentarer: