fredag 3 januari 2014

Loves lemon

Mor opp i dan vad gäller favoritsmaker. Vi älskar båda citron, även om det endast är en av oss som äter dem med sked.

Sonen har börjat säga ifrån om sina egna behov. I går bad han om mellanmål. Idag om dricka och att få gå ut. (Toaletten när det gäller nr2 har funkat ett bra tag nu med endast ett fåtal missar.) Vi tog med trehjulingen ut och nu cyklar han som bara densingen. Vi var på lekplatsen vid skolan, på cykelstigen och hade givetvis hjälm på huvudet. Rätt som det var sa Leo "Leo kyckla famo, hejdå" och det var bara att hänga med ;)

Sedan tillverkade Leo helt spontant Elsa (en hund), Joschan och Henke i lera. Elsa o Josssn kunde liknas vid prinskorvar och stackars Henke låg där som en klump. Fantasin är det få inget fel på, haha.

Kusin Alva som är lika gammal som Leo var här och lekte igår. Vi imponerades över dessa bådas kärlek till varandra. Det lånades ut grejjer, pussades, fnittrades och stollades utan dess like och utan ett endaste litet bråk som annars vore helt naturligt och mer att räkna med om man är 2st 2, 5 åringar som vill ha samma saker.

Att pappa och Leo har kalsonger (vi potttränar Leo så ofta som möjligt) och att mamma har trosor samt att mamma har "böst" och Leo och pappa "böstvåtto" har gossen full koll på i detta nu.
Att svälja fruktskal på vindruvor, hinnorna på clementinklyftor och liknande går det betydligt sämre med ;)

Några av er har undrat över om Leo ännu somnar själv i sin säng och svaret är ja. Han går upp och tittar fram i dörrhålet några gånger och vi går tillbaka med honom. Han kliver aldrig över tröskeln till sovrummet så det gäller att hålla koll från soffan. Vi vill ju inte att han ska stå där ensam och vara orolig lille plutten.

Linslus framför kameran, det är Leo det :)


Inga kommentarer: